Reclame plaatsen in de buitenruimte

Als je een reclame wil plaatsen in de buitenruimte heb je meestal een omgevingsvergunning bouwen of reclame nodig. Bijvoorbeeld voor vrijstaande reclameobjecten langs de openbare weg en aan of op je pand zoals een reclamebord of een lichtreclame.

Aanvragen omgevingsvergunning

Via het omgevingsloket online kan je een vergunningcheck uitvoeren. Hiermee kan je beoordelen of je een omgevingsvergunning nodig hebt voor het maken van reclame. Wij kunnen je dit uit handen nemen en indien nodig ook de vergunning aanvragen.

Een gemeente kan een vergunning weigeren, vanuit onze expertise beoordelen we of dit voor jouw aanvraag het geval kan zijn. Zo mag een reclame-uiting het verkeer niet in gevaar brengen, ook mag je niet overal zomaar buitenreclame plaatsen.

Mag je reclame maken op straat?

Of je reclame mag maken op straat wordt door de gemeente bepaalt. De regels voor reclame kunnen per gemeente verschillen. Voor tijdelijke uitingen gelden vaak andere regels.

Wil je een reclamebord plaatsen of andere reclame-uitingen? Past dit in de omgeving? Wij inventariseren welke voorwaarden er in jouw gemeente gelden, bijvoorbeeld in de algemene plaatselijke verordening (APV). We schatten in wat de kansen zijn dat je de vergunning krijgt en voeren hierover overleg met de gemeente. Ook controleren we of je precario- of reclamebelasting moet betalen. 

Meer weten of gelijk aanvragen?

Wil je meer weten over onze aanpak of heb je een vergunning nodig? Bel 078-7370185 of vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op:

Mijn naam is:
Ik werk bij:
Je kunt me bereiken via:
Ik wil meer informatie over een vergunning in de volgende plaats:
De aanvraag heeft betrekking op het plaatsen van de volgende reclame-uiting:*