Bewegwijzering: fietsroutes Rotterdam

Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam NV

De verkeersintensiteit op de A15 van en naar het havengebied in Rotterdam is hoog. Het Havenbedrijf Rotterdam wil de filedruk verlichten. Dit kan door werknemers van bedrijven in het havengebied te stimuleren met de fiets naar het werk te gaan. Een veilige, comfortabele infrastructuur met een duidelijke bewegwijzering is daarbij van belang.

Fietsroutes in kaart

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam heeft RED de fietsroutes vanuit de aangrenzende gemeenten ten zuiden van Rotterdam in kaart gebracht. Vanuit de volgende gemeenten hebben we richting het havengebied de meest efficiënte fietsroute in kaart gebracht:
  • Ridderkerk
  • Barendrecht
  • Albrandswaard
  • Hoogvliet
  • Nissewaard
  • Brielle
  • Hellevoetsluis
  • Westvoorne

Voor elke route hebben we een advies geschreven voor een optimale fietsbewegwijzering.

Overleg met wegbeheerders

Onderdeel van dit traject was afstemming de verantwoordelijke wegbeheerders. Naast de gemeenten waren dit ook de Provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat en Waterschap Hollandse Delta.

Advies voor optimale fietsroutes

Eindresultaat van de opdracht was een advies voor logische, veilige fietsroutes waar ontbrekende bewegwijzering is toegevoegd en foutieve verwijzingen worden aangepast. Het advies dient als basis voor het realiseren van een heldere wayfinding. Gericht op de werknemers die voor de eerst keer gaan fietsen in een onbekende omgeving en zo toch de weg vinden.

De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) heeft op basis van het advies en conform de richtlijn bewegwijzering de aanpassingen doorgevoerd. De NBd heeft ook de borden geplaatst. Een deels nieuwe bewegwijzering met verwijzingen naar de verschillende havengebieden van en naar de grensgemeenten.

Meer weten over onze aanpak op het gebied van bewegwijzering? Bel 078-7370185 of stel je vraag hier.
 
Fietsbewegwijzering van en naar het havengebied in Rotterdam
Fietsbewegwijzering naar Waalhaven in Hoogvliet
Fietsroute van Hoogvliet naar Botlek