City Dressing Eurovisie Songfestival Rotterdam

Opdrachtgever: Host City Rotterdam

In opdracht van de Host City Rotterdam (een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners) hebben we de productie verzorgd van de city dressing rondom het Eurovisie Songfestival 2020. Het eindresultaat hebben we helaas niet kunnen laten zien, het coronavirus gooide roet in het eten waardoor de songfestival editie van 2020 werd uitgesteld. Op 16 mei, de dag waarop de finale eigenlijk gehouden zou worden in een vol Ahoy, is bekend geworden dat het Eurovisie Songfestival 2021 alsnog in Rotterdam plaatsvindt.

De productie was al in volle gang en bestond uit de inzet van diverse Out of Home media in de buitenruimte en op en in het openbaar vervoer. Landelijk en nadrukkelijk in en rond Rotterdam. Onderdeel van de aankleding in de stad zou ook een uitgebreide inzet van festival banieren zijn. De organisatie bestempelde dit als traditionele city dressing.

Artistieke city dressing

Naast deze gebruikelijke middelen vroeg Host City aan een aantal jonge, maar ook gevestigde, kunstenaars om een call uit te schrijven naar hun netwerk om een aantal spraakmakende artistieke city dressing concepten te realiseren rondom het Eurovisie Songfestival dit alles op z’n Rotterdams: Open Up to Rotterdam. Make it Happen.

Studio VollaersZwart ontwikkelde een city dressing concept, gebaseerd op honderden hergebruikte landenvlaggen onder de naam ‘Sing Along City’ wat in de weken voorafgaand en tijdens het Songfestival de stad zou versieren van Centraal Station tot aan Ahoy. Een warm welkom om alle bezoekers uit binnen- en buitenland van harte welkom te heten in de stad. Andere city dressing concepten werden bedacht door onder andere Arttenders en Mothership.

City dressing realiseren

Wij vormden de verbindende schakel tussen alle partijen bij het realiseren van de city dressing concepten. Vanuit de projectorganisatie legden wij de contacten met kunstenaars, leveranciers, gemeentelijke diensten en het bedrijfsleven. Onder andere door vanuit onze expertise vraag en behoefte aan elkaar te koppelen, door wensen te toetsen aan richtlijnen en regelgeving en door te zoeken naar uitdagende en elkaar versterkende samenwerkingen. ​

Meer weten over onze aanpak

Ook interesse in city dressing voor uw project? bel 078-7370185 of stel je vraag hier.