Helder en handhaafbaar reclamebeleid

Wij zijn van mening dat reclamebeleid moet resulteren in een kwaliteitsverbetering van de openbare ruimte. Uitgangspunten die we daarbij belangrijk vinden zijn: beeldkwaliteit, duurzaamheid en - omdat reclame vaak voorkomt langs de openbare weg - verkeersveiligheid. Ook hebben we aandacht voor inkomsten voor de gemeente. Ons doel is het opstellen van een helder beleid wat eenvoudig is te handhaven.

Omgevingswet en buitenreclame

Buitenreclame is ook vaak onderdeel van uitstallingen en aanwezig op terrassen. Voorschriften voor terrassen en uitstallingen worden vaak opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) maar kunnen ook onderdeel zijn van het reclamebeleid. Nationaal werkt de overheid aan een nieuwe omgevingswet. Doel van deze wet is om regels voor ruimtelijke ontwikkeling te vereenvoudigen en samen te voegen. De regels voor reclame in de buitenruimte zullen op termijn ook opgenomen worden in deze nieuwe omgevingswet. Wij kunnen je nu al helpen om proactief in te spelen op deze ontwikkelingen.

Als fullservice adviesbureau bieden we ook ondersteuning bij een concessie aanbesteding voor reclame, lees meer over aanbesteding buitenreclame.

Bel voor meer informatie met 0166-677514 of stel je vraag hier.